verslag 2012

Klik hier voor een sfeerimpressie over het O.F.B. 2012


Ploffend kwamen de oude Lanz en Ursus tracktoren met hun zware ééncylinder motoren aanrijden. Afgewisseld met het hoge gezoem van een oud Dafje dat tussen de volgeladen vrachtauto’s het terrein opreed.
De knetterende brommertjes en het gepruttel van de oude personen auto’s
Een ieder vol goede moed. Overal werden de oldtimers opgesteld met ruimte voor het tuinstoeltje en de thermoskannen met koffie. Het laatste vogelpoepje werd hier en daar nog van het raam gepoetst terwijl verderop een trekker zo uit het werk kwam. Divers als het oldtimerleven zelf.
Het was een gezellige drukte.
Het weer deed goed mee (het was lekker warm en zonnig), de oude zaag verwerkte de hele voorraad boomstammen van Jan Kleis. Bij de oude bedford van de IJscoboer waren gedurende de dag steeds meer ijsjes uitverkocht. De catering had het de hele dag door lekker druk. De sfeer was ronduit gezellig. De vele marktkramen maakten dat er voor ieder wat wils te krijgen was.
Het juiste stukje gereedschap, de lekkere zoute spekkedikken uit het knieperties ijzer, handnijverheid en leuke miniaturen. Daartussen in de mensen van Boerengoed die met miniaturen en oude ambachten lieten zien wat vroeger hard werken was maar wat je nu heerlijk nostalgisch kunt bekijken. De kinderen vermaakten zich uitstekend.
Veel kinderen hebben zich met grasmaaiers uitgeleefd op de miniatuur trekkerslep baan. Er heerste een gezellige sportieve strijd op de door Dennis met zijn tuintrekker perfect glad gehouden baan.
Het springkussen was gelukkig groot genoeg voor de vele kleine en iets grotere kindertjes terwijl hun ouders onder de grote zonnetent van hun natje en droogje genoten.
Het was wat we ervan hoopten en meer. Een echt familie festival met voor ieder wat wils. Een geweldig dank gaat uit naar alle vrijwilligers die met niet aflatende zorg de hele dag geholpen hebben met leuke en noodzakelijke klussen. En natuurlijk, de hulp van onze sponsoren was van onmisbaar belang om het allemaal van de grond te krijgen. We zijn jullie allen zeer erkentelijk.


Oldtimer Festival Balkbrug